File de porc la gratar

Printeaza

File de porc la gratar din: muschi de porc, ulei vegetal, vin, usturoi, slanina afumata, sare si piper.

Ingrediente:File_de_porc_la_gratar

  • 2-4 buc. de muşchi de porc
  • 2-3 linguri de ulei vegetal
  • 4 linguri de vin de masă
  • 4-5 căţei de usturoi
  • 100 g de slănină afumată
  • sare
  • piper negru măcinat

 

Mod de preparare:

În carnea spălată, curăţată de tendoane şi pelicule se fac incizii de-a lungul fibrelor muşchiului şi puneţi în ele căţei de usturoi. Dacă carnea nu este grasă, puneţi în locurile inciziilor slănină afumată, tăiată ca tăieţeii.

Stropiţi muşchiul cu vin, ulei vegetal, sare, piper, lăsaţi să se marineze 30-50 de minute. Muşchiul marinat puneţi-l pe ace de frigărui şi prăjiţi-l pe reţeaua încinsă unsă cu slănină. Întoarceţi periodic carnea, ca să se prăjească uniform. Serveti cu ganitura la alegere si mujdei.

File de porc la gratar

File_de_porc_la_gratar

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.