File de porc la gratar
PrinteazaFile de porc la gratar din: muschi de porc, ulei vegetal, vin, usturoi, slanina afumata, sare si piper.
- 2-4 buc. de muşchi de porc
- 2-3 linguri de ulei vegetal
- 4 linguri de vin de masă
- 4-5 căţei de usturoi
- 100 g de slănină afumată
- sare
- piper negru măcinat
Mod de preparare:
În carnea spălată, curăţată de tendoane şi pelicule se fac incizii de-a lungul fibrelor muşchiului şi puneţi în ele căţei de usturoi. Dacă carnea nu este grasă, puneţi în locurile inciziilor slănină afumată, tăiată ca tăieţeii.
Stropiţi muşchiul cu vin, ulei vegetal, sare, piper, lăsaţi să se marineze 30-50 de minute. Muşchiul marinat puneţi-l pe ace de frigărui şi prăjiţi-l pe reţeaua încinsă unsă cu slănină. Întoarceţi periodic carnea, ca să se prăjească uniform. Serveti cu ganitura la alegere si mujdei.
File de porc la gratar
Pofta buna!