File de peste pe pat de legume
PrinteazaFile de peste pe pat de legume din: peste, broccoli, fasole verde, gulie, ceapa rosie, ardei iute, otet de vin rosu, zahar brun, dafin, ulei de masline, sare grunjoasa.
- 4 fileuri de peşte alb
- 4-5 bucheţele de broccoli
- 300 g fasole verde
- 1 gulie
Ingrediente dulceata de ceapa:
- 700 g ceapă roşie
- 1-2 ardei iuţi
- 60 ml oţet din vin roşu
- 125 g zahăr brun
- 60 ml oţet balsamic
- 1 foaie de dafin
- 1 lingură de ulei de măsline
- sare grunjoasă
Mod de preparare:
Pentru dulceaţă, curăţă ardeii şi ceapa şi taie-le julien. Pune-le în uleiul încins, cu puţină sare şi foaia de dafin. Lasă un sfert de oră pe foc şi adaugă zahărul brun, apoi amestecă. După ce s-a topit zahărul, pune oţeturile şi lasă pe foc până când dulceaţa scade şi e legată. Dă deoparte.
Fierbe al dente bucheţelele de broccoli, fasolea verde şi gulia tăiată bastonaşe, iar peştele pregăteşte-l simplu, pe grill sau într-o tigaie teflonată.
Serveşte fiecare file de peşte pe pat de legume, cu dulceaţă de ceapă din belşug.
File de peste pe pat de legume
Pofta buna!