File de peste impletit

Printeaza

FIle de peste impletit din: file de peste, sare, piper, ceapa, unt, portocala, marar, vin, fond de peste si morcovi.

Ingrediente:File_de_peste_impletit

  • 4 bucati file de pete, fara pielita(pastrav, coregon, salau sau pangasius)
  • sare
  • piper
  • o ceapa
  • o lingura de unt
  • o portocala pentru coaja
  • 2 linguri marar tocat
  • 100 ml vin alb
  • 300 ml fond de peste sau zeama de legume
  • 200 g morcovi

 

Mod de preparare:

Fileurile de peşte se taie de două ori de-a lungul lor, astfel ca la capătul mai lat să rămână unite, apoi cele trei fâşii lungi obţinute se împletesc, ca un colac împletit în trei, şi se fixează cu scobitori. Se curăţă ceapa şi se toacă mărunt.

Se încinge untul într-un castron, se înăbuşă ceapa, se adau­gă coaja de portocală şi mărarul, se stinge cu vin, apoi se adaugă fondul (zeama) de peşte (sau zeama de legume) şi se dă într-un clocot, apoi se lasă să fiarbă acoperit, la foc mic. timp de cinci minute.

Jumătate din zeama astfel obţinută se toarnă într-un alt vas în care se va pasa peştele.

Se curăţă morcovii şi se taie în rondele subţiri, se fierb în zeama pregătită circa trei minute, astfel încât să fie al dente, deci nu prea moi. în celălalt vas se dă zeama în clocot, se introduc fileurile de peşte împletite şi se poşează (se lasă la foc mic, fără să mai clocotească) timp de circa 5-6 minu­te.

Morcovii se aranjează pe farfurie, peştele se aşază deasupra şi se stropeşte cu puţină zeamă.

File de peste impletit

File_de_peste_impletit

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.