File de peste cu sos de ierburi

Printeaza

File de peste cu sos de ierburi din: file de peste, vin alb, rozmarin, cartofi noi, fistic, cimbru, patrunjel, usturoi, zeama de lamaie, ulei de masline, sare, piper.

 

Ingrediente:

  • 4 portii file de peste
  • 100 ml vin alb
  • 2 fire rozmarin
  • 1 kg cartofi noi
  • 50 g fistic
  • 1 lingura cimbru verde tocat
  • 2 linguri patrunjel verde tocat
  • 1 catel de usturoi
  • Zeama de lamaie
  • Ulei de masline
  • Sare, piper

Mod de preparare:

Cartofii noi se spala bine si se taie sferturi. Se pun intr-o tava cu ulei de masline, sare, fire de rozmarin si se lasa la cuptor circa 30-35 minute.

Fileul de peste se fierbe timp de 10 minute in baie de aburi (400 ml apa+100 ml vin alb si rozmarin).

Sosul: fisticul prajit se curata, se sfarama in bucati mici si se amesteca in bucati mici si se amesteca cu 100 ml ulei de masline, cimbrul si patrunjelul verde tocat, zeama de lamaie, usturoiul pisat si sare.

Pestele se condimenteaza cu sosul de ierburi si se serveste cu garnitura de cartofi copti cu rozmarin.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

File de peşte cu sos de portocale şi capere

File de peste cu sos de ceapa verde

File de peste cu sos de ceapa verde din: fileuri de peste, mustar, somon afumat, supa de peste, margarina, piper, sare, cartofi noi, sparanghel, morcovi, gulii, zahar si ceapa verde.   Ingrediente: 4 fileuri de peşte (cca.200 g fiecare) 4 linguri muştar cu boabe 100 g felii de somon afumat 400 ml supă de peşte […]

 

File de peste cu sos de ardei iute

File de peste cu sos de ardei iute din: ardei iute, rosii, usturoi, mustar, ulei, apa, seminte de mustar, curcuma, file de peste, chili, amidon, ulei, coriandru. Ingrediente: 2 ardei iuţi verzi 150 g roşii 2 căţei de usturoi 3 linguri muştar 5 linguri ulei 150 ml apă 1 lingură seminţe de muştar negru 1 […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

1 comentariu

  1. Foarte buna reteta de file de peste cu sos de ierburi. Fisticul adduce in plus de aroma. Recomand.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.