File de peste cu garnitura de porumb si busuioc

Printeaza

File de peste cu garnitura de porumb si busuioc din: file de peste, usturoi, patrunjel, sare, ulei de masline, lamaie, piper, ştiuleţi de porumb fierţi, roşii, suc de limette, busuioc.

File_de_peste_cu_garnitura_de_porumb_si_busuioc

Ingrediente:

  • 4 fileuri de peşte alb (halibut, cod)
  •  4 căţei de usturoi
  • 8 fire de pătrunjel
  • 1 linguriţă sare
  • ulei de măsline
  • lămâie
  • sare şi piper

Ingrediente pentru salată:

  • 4 ştiuleţi de porumb fierţi
  • 2 roşii mari
  • suc de limette
  • ulei de măsline
  • sare, piper
  • 1 legătură busuioc

Mod de preparare:

Se scot boabele de pe ştiuleţii- de porumb şi se aşază într-un cas­tron; se adaugă roşiile tocate şi se amestecă împreună cu ulei şi suc de limette; se sărează, se piperea- ză şi se adaugă busuioc după gust.

Intr-o oală se toarnă o cantitate mai mare de apă (cât să acopere peştele). Se adaugă usturoi tocat, pătrunjel şi sare. Se dau în clocot şi se lasă să fiarbă cca 5 min. Se aşază cu grijă peştele şi se lasă să fiarbă la foc moale cca 10 min.

Se scoate peştele cu lingura de spumă şi se aşază pe o farfurie; se stropeşte cu ulei de măsline şi suc de lămâie. Se sărează, se piperează şi se serveşte cu salată de porumb.

File de peste cu garnitura de porumb si busuioc

File_de_peste_cu_garnitura_de_porumb_si_busuioc

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Bun pestele asta cu garnitura

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.