File de păstrăv cu ierburi aromatice

Printeaza

O reteta simpla de file de pastrav cu ierburi aromatice din: file de pastrav, ulei de masline extravirgin, lamaie, usturoi, salvie, cimbru, patrunjel, rosmarin, sare si piper.

Ingrediente:File de păstrăv cu ierburi aromatice

  • 600 g file de păstrăv
  • 2 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1 lămâie
  • 1 căţel de usturoi
  • 2 frunze de salvie
  • 1 legătură cimbru proaspăt
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 legătură rozmarin proaspăt
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Spală toate ierburile aromatice, zvântă-le şi toacă-le. Spală fileurile de păstrăv, unge-le cu o lingură ulei de măsline, sărează-le şi piperează-le, după gust, presară-le cu ierburile aromatice tocate, apăsând cu mâna pentru a se lipi bine de carne.

Incinge grătarul, aşază pe el bucăţile de peşte şi frige-le 3-4 minute pe fiecare parte. Amestecă într-o crăticioară zeama de lămâie cu un praf de sare şi de piper râşnit. Adaugă uleiul de măsline rămas şi bate bine cu telul sau cu furculiţa pentru a obţine un sos bine emulsionat.

Adaugă ierburile aromatice tocate rămase şi căţelul de usturoi curăţat de coajă şi pisat. Aranjează fileurile de păstrăv fripte pe un platou şi serveşte-le însoţite de sosul cu ierburi aromatice.

File de păstrăv cu ierburi aromatice

File de păstrăv cu ierburi aromatice

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.