File de păstrăv cu ciuperci şi sos alb

Printeaza

File de păstrăv cu ciuperci şi sos alb

Ingrediente:File de păstrăv cu ciuperci şi sos alb

  • 12 fileuri de păstrăv
  • 100ml vin alb sec
  • 1 morcov potrivit
  • 800g ciuperci proaspete
  • 200g unt
  • 2 linguri pesmet
  • 100g caşcaval
  • 1 lingură făină
  • 2 linguri zeamă de lămâie
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se spală fileurile de păstrăv, se lasă să se scurgă de apă, apoi se fierb 10 minute la foc mic, în apă cu 1 linguriţă de sare.

Se adaugă morcovul, curăţat, spălat şi tăiat în rondele, şi vinul. Se curăţă ciupercile, se spală, se taie în feliuţe, apoi se călesc 10- 15 minute în 50g unt sau până când se evaporă aproape toată apa pe care acestea o lasă.

Se unge o tivă cu puţin unt, se tapetează cu pesmet, după care se pun în aceasta fileurile de păstrăv şi printre acestea ronde­lele de morcov.

Separat, într-o tigaie, se topeşte untul rămas şi, când acesta este încins, se pune faina şi se căleşte 2-3 mi­nute, la foc mic.

Se stinge apoi faina cu 100ml din zeama în care a fiert peştele, după care se mai adaugă 200ml de zeamă şi, amestecând încontinuu, se fier­be sosul până când se îngroaşă (5-6 minute).

Se pune zeama de lămâie şi se potriveşte de sare şi piper. Când sosul s-a mai răcit, se toarnă în tavă peste fi­leurile de peşte.

Se pun în tavă, peste sos, ciupercile, se presară cu sare şi piper după gust şi se rade peste acestea caşcavalul.

Se pune tava în cuptorul bine încins şi se lasă să se coacă până când se rumeneşte frumos pe deasupra.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.