File de miel cu sos de portocale (varianta)

Printeaza

File de miel cu sos de portocale din: muschiulet de miel, ulei de masline, unt, sare, piper, rozmarin, usturoi, vin, portocale, smantana, coniac.

Ingrediente:File de miel cu sos de portocale

  • 1 kg muşchiuleţ de miel
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 30 g unt
  • sare
  • piper
  • 2 buc. rozmarin
  • 3 buc. usturoi tocat mărunt
  • 1200 ml vin alb sec
  • 2 portocale puţină coală rasă, şi sucul
  • 50 ml smântână
  • 25 mI coniac
  • o portocală (felii caramelizate în zahăr, pentru decor)

 

Mod de preparare:

Se condimentează carnea, se prăjeşte în ulei şi unt, se păstrează la cald. Se adaugă rozmarinul şi usturoiul în jusul de la friptură.

Se stinge cu vinul şi cu sucul de portocale, se reduce prin fierbere la jumătate. Se finisează cu smântână şi coniac.

Se toarnă sosul peste fileurile de miel şi se servesc imediat.

 

Pui umplut cu ciuperci si sunca

File de miel cu sos de portocale

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Vreau si eu din fileul de miel

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.