File de hering cu orez

Printeaza

File de hering cu orez

Ingrediente:

  • 1 kg hering
  • 250 g orez
  • Pudra de curry
  • 80 g unt
  • 2 lamai
  • 1 ceapa
  • Pasta de hrean, maioneza
  • Mustar cu boabe
  • 2 frunze de dafin
  • 4 boabe de piper
  • Oregano, sos dulce de rosii
  • Sare, piper, salata verde,marar

Mod de preparare:

Se amesteca bine o lingurita de pasta de hrean cu doua linguri de mustar cu boabe, sare, piper si suc de lamaie, apoi se introduce sosul la rece. Pestele se taie in fileuri. Se condimenteaza, se aseaza intr-o tava alaturi de felii de lamaie si rondele de ceapa. Se adauga 2 cani de apa, frunzele de dafin, boabele de piper si se introduce tava in cuptor pentru 25-30 de minute. Se spala orezul si se lasa la scurs.

Se topeste untul intr-o cratita, Se pune orezul si se caleste pana cand devine sticlos. Se toarna apa cat sa-l depaseasca cu 2 degete, sare si piper. Cand orezul ese aproape fiert se adauga un praf de pudra de curry si se lasa la clocotit. Se opreste focul, se adauga oregano, se amesteca si se acopera cu un capac ca sa se imbine aromele.

Se serveste apoi alaturi de fileurile de peste stropite cu suc de lamaie, salata verde si cele doua tipuri de sos. In orez se mai poate pune marar. Se serveste cu un pahar de Pinot Gris.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.