File de cod pe pat de legume

Printeaza

File de cod pe pat de legume din: file de cod, ardei grasi, ciuperci, masline, usturoi, vin, msutar, ulei, patrunjel verde, zeama de lamaie, piper si sare.

Ingrediente:File de cod pe pat de legume

  • 500 g file de cod
  • 2 ardei grasi
  • 100 g ciuperci
  • 50 g masline feliate
  • 3 catei de usturoi
  • 100 ml vin
  • 1 lingura cu mustar
  • 3 linguri cu ulei
  • patrunjel verde
  • zeama de lamaie
  • piper
  • sare

 

Mod de preparare:

Porţionează peştele, dă-l cu un praf de sare şi piper, stropeşte-l cu zeamă de lămâie şi bagă-l la rece. Curăţă ciupercile şi taie-le în felii. Indepărtează cotoarele şi seminţele şi feliază ardeii.

Pune legumele într-o tavă de copt.

Bate muştarul cu uleiul, vinul şi puţin zeamă de lămâie, cât să fie puţin acrişor. Toarnă acest sos peste legume, adaugă usturoiul pisat, măslinele şi aşază peştele deasupra.

Dă la cuptor 15-20 de minute.

Serveşte peştele pe pat de legume.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.