File de cod la tigaie

Printeaza

File de cod la tigaie din: file de cod, sare, piper, faina, ulei de masline, unt, capere, patrunjel, lamai.

Poate te intereseaza si:

 

Ingrediente:File de cod la tigaie

  • 4 fileuri de cod, fără piele, dezosate
  • sare şi piper negru proaspăt măcinat
  • făină
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 85 g unt
  • 1 mână de capere înmuiate în apă
  • 1 mână de pătrunjel
  • 2 lămâi

 

Mod de preparare:

Asezonaţi fileurile de cod pe ambele părţi şi pudraţi uşor cu făină, scuturând excesul. Turnaţi uleiul de măsline în tigaia fierbinte şi învârtiţi-o puţin, astfel încât fundul să fie complet acoperit. Puneţi codul în tigaie, lăsaţi-l două minute şi verificaţi apoi cu o furculiţă pe o parte dacă se colorează frumos.

Când are o culoare frumoasă, aurie întoarceţi peştele pe partea cealaltă şi continuaţi să prăjiţi, dând focul mai mic. După aproape 3-4 minute, codul ar trebui să fie prăjit atât cât trebuie. Scoateţi peştele din tigaie şi păstraţi-l cald.

Puneţi untul în tigaie şi lăsaţi-l să se topească şi să se coloreze uşor. Adăugaţi caperele şi pătrunjelul şi, în următoarele 30 de secunde, învârtiţi tigaia până când untul capătă o culoare maronie.

Turnaţi zeama unei lămâi şi luaţi de pe foc; va sfârâi şi va clocoti, învârtiţi tigaia până se amestecă totul bine, apoi turnaţi caperele, pătrunjelul şi untul rumenit peste cod. Serviţi cu sferturi de lămâie, cartofi fierţi şi o salată verde.

Pofta buna!


Poate iti place si:

Friganele piperate de cartofi

Reteta zilei: File de cod cu cartofi prajiti

File de cod cu cartofi prajiti din: cartofi, ulei, file de cod, faina galbenus, apa, sare. Ingrediente:  450g cartofi ulei, pentru prajire 4 file-uri de cod, 175g fiecare Ingrediente pentru aluat: 75g faina 1 gălbenuș 2 lingurite de ulei 175 ml apa sare Mod de preparare: Se taie cartofii in felii groase. Se taie din […]

file_de_cod_la_cuptor_cu_sos_de_rosii_04

Reteta zilei: File de cod la cuptor cu sos de rosii

File de cod la cuptor cu sos de rosii din: rosii, ulei de masline, zahar, portocale, busuioc, file de cod, sare, piper, sote de fasole verde. Ingrediente:  350g roșii 5 linguri ulei de masline 1/2 lingurita zahar coaja de portocala busuioc si cimbru 900g file de cod sare și piper sote de fasole verde pentru servire […]

 

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • https://www restaurantedelux ro/file-de-cod-la-tigaie html

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.