File de cod cu piure de morcovi

Printeaza

File de cod cu piure de morcovi din: file de cod, ulei de masline, cimbru, ardei iute, ceapa, dovlecel, busuioc, lamaie, sare, piper, morcovi, smantana, unt, lapte si zahar.

Ingrediente:File de cod cu piure de morcovi

  • 2 fileuri de cod
  • 1 lingura ulei de masline
  • cimbru
  • 1 ardei iute
  • 1 ceapa
  • 1 dovlecel
  • busuioc
  • 1 lamaie
  • sare si piper

pentru piureul de morcovi:

  • 1 kg de morcovi
  • 2 linguri smantana
  • 1 lingurita unt topit
  • 500 ml lapte dulce
  • 1 lingurita zahar
  • sare si piper

 

Mod de preparare:

Tai ceapa mărunt, o căleşti în uleiul bine încins până se înmoaie, adaugi dovlecelul curăţat de coajă şi tăiat bucăţele, ardeiul iute, sare şi piper după gust.

Laşi să se călească toate ingredientele până se în­moaie, apoi iei vasul de pe foc.

Aşezi fileurile de peşte pe planşetă, le pudrezi cu cimbru, busuioc, sare şi pi­per, apoi pui din umplutura de legume, rulezi şi prinzi rulourile la un capăt cu o scobitoare.

Aşezi rulourile într-o tavă, le stropeşti cu zeamă de lămâie şi ulei, apoi le introduci în cuptorul bine închis pentru 25 de minute. Pentru piure cureţi morcovii, îi speli, îi tai rondele şi le fierbi în lapte în­doit cu apă şi puţină sare până se înmoaie.

Strecori şi îi amesteci cu smântână, untul topit, zahărul, sare şi piper după gust şi mixezi până obţii un piure.

Ser­veşti rulourile de peşte garnisite cu piure de morcovi şi decorate cu codiţe de ceapă verde.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.