File de cod cu cartofi si telina

Printeaza

File de cod cu cartofi si telina

Ingrediente:File de cod cu cartofi si telina

  • 8 fileuri de cod
  • 4 cartofi fierţi în coajă
  • 1 ţelină rasă fin
  • 200 g smântână
  • 200 g maioneză
  • 100 g supă concentrată
  • 1 legătură de ceapă verde
  • 1 jumătate de lămâie
  • sare
  • piper
  • 2 linguriţe de muştar
  • 2 linguriţe de oţet
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 4 linguri pesmet
  • 2 ouă
  • 150 g unt

 

Mod de preparare:

Fileul de cod se sărează, se stropeşte cu puţin oţet, apoi se dă prin ou bătut şi pesmet, după care se prăjeşte în unt.

Cartofii fierţi se curăţă, se taie rondele şi se marinează timp de douăzeci de minute cu muştarul amestecat cu oţet, apoi turnăm supa concentrată. Amestecăm smântâna cu maionezăşi ţelina rasă, după care punem peste cartofi.

Dăm gust de sare şi piper şi aşezăm pe un platou cartofii la mijloc şi pe margini fileurile prăjite.

Peste cartofi, la mijloc punem ceapă verde tocată fin, iar peste fileuri stoarcem zeama de lămâie.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.