File cu cafea şi mirodenii

Printeaza

File cu cafea şi mirodenii din: expresso, otet de mere, mustar iute, miere, muschi file, cafea rasnita, zahar, paprika, piper negru, sos barbecue, otet de mere.

Ingrediente:File_cu_cafea_si_mirodenii

  • 1/2 cana expresso, fara zahar
  • 2 linguri otet de mere
  • 1 lingura mustar iute, cu seminte
  • 1 lingura miere lichida
  • 1 kg muschi file nefeliat
  • 1/4 cana cafea rasnita fin (ca pentru ibric)
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri paprika
  • 2 linguri piper negru macinat
  • 1 1/2 lingurita sare
  • 1/4 cana sos barbecue
  • 1 lingura otet de mere

 

Mod de preparare:

Amestecaţi primele 4 ingrediente într-o cutie cu capac sau o pungă cu fermoar. Adăugaţi carnea, tăvăliţi-o prin amestec, închideţi recipientul şi lăsaţi în frigider pentru 2-12 ore, întorcând carnea de 2-3 ori. Scoateţi carnea din marinată. Combinaţi cafeaua măcinată fin cu zahărul, paprika, piperul şi sarea; frecaţi bine carnea cu acest amestec.

Lăsaţi-o să stea la temperatura camerei 15-20 min. Pregătiţi grătarul, formând două zone de jar: cca 2/3 din jar adunat pe jumătate din vatră, restul pe cealaltă jumătate. Amestecaţi sosul barbecue cu oţetul şi puneţi deoparte 2 linguri. Ungeţi grătarul cu ulei şi puneţi carnea deasupra zonei foarte fierbinţi (cu mai mult jar). Frigeţi 3 min, întorcând carnea pe toate părţile.

Mutaţi-o apoi pe zona cu mai puţin jar. Frigeţi-o 15 min, întorcând- o din când în când. Ungeţi-o cu amestec de sos barbecue şi lăsaţi-o pe grătar încă 5-10 min, întorcând-o de 2-3 ori. Scoateţi-o pe un platou, ungeţi-o cu cele 2 linguri de sos păstrate, acoperiţi-o cu folie de aluminiu şi lăsaţi-o să stea 5-10 min înainte de o tăia.

File cu cafea şi mirodenii

File_cu_cafea_si_mirodenii

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.