Fierberea legumelor

Printeaza

Pentru ca legumele fierte să-şi păstreze culoarea lor naturală, în special acelea care au culoarea verde, trebuie să fie fierte pe foc iute, într-un vas descoperit, în multă apă clocotită, cu sare (din cauza aburului legumele se îngăl­benesc).

După ce au fiert, se strecoară printr-o sită pentru ca să se scurgă, apoi se stropesc cu apă rece pînă se răcesc com­plet. O deosebită atenţie se va da fiertului legumelor folo­site la salate, ele trebuind să păstreze un aspect cît mai na­tural şi mai frumos.

In felul acesta se fierbe spanacul, mazărea, carotele, fasolea păstăi, conopida, dovleceii, varza de Bruxelles etc. Pentru a păstra o culoare şi mai naturală a legumelor, se adaugă în apa în care fierb puţin bicarbonat (1/2 linguriţă la 3 1 apă).

Fierberea legumelor fierberea_legumelor2 fierberea_legumelor3

fierberea_legumelor4 fierberea_legumelor fierberea_legumelor5

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.