Fidea de orez cu creveti si sos

Printeaza

Fidea de orez cu creveti si sos din: creveti, broccoli, midii, ceapa, curry, coriandru, rosii, ulei de masline, pasta de ardei, lapte de cocos, ardei capia, fidea de orez, sare, piper, patrunjel.

Ingrediente:Fidea_de_orez_cu_creveti_si_sos

  • 500 g creveti
  • 500 g broccoli
  • 400 g midii
  • o ceapa
  • 1 lingurita cu curry
  • 2 g coriandru pudra
  • 3 rosii
  • 150 ml ulei de măsline
  • o linguriţă cu pastă de ardei dulce
  • 100 ml lapte de cocos
  • doi ardei capia
  • 150 g fidea de orez
  • sare
  • piper
  • pătrunjel

 

Mod de preparare:

Ceapa se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Se încinge puţin ulei într-o cratiţă, se căleşte ceapa două minute, se adaugă curry şi pudra de coriandru.

Se călesc două minute, se adaugă roşiile date prin râzătoare, pasta de ardei dulce, ardeii capia tăiaţi bucăţi, laptele de cocos, sare şi piper. Se fierbe totul până se înmoaie ardeii, se ia de pe foc, se pasează şi dacă este prea gros se adaugă puţină apă şi se mai fierbe cinci minute.

Se încinge ulei într-o cratiţă separată, se prăjesc creveţii şi midiile două minute, apoi se toarnă sosul şi se fierb 15 minute.

Broccoli se rupe bucheţele, se fierbe în apă cu sare şi se scoate într-un bol. Fideaua de orez se opăreşte cu apă clocotită, se pune în farfurii alături de sosul cu fructe de mare şi broccoli.

Se presară pătrunjel şi se servesc imediat.

Fidea de orez cu creveti si sos

Fidea_de_orez_cu_creveti_si_sos

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.