Fidea cu crema si portocale

Printeaza

 

Ingrediente:Fidea cu crema si portocale

  • 8 cuburi de fidea
  • un litru lapte dulce
  • 350 g zahăr tos
  • 100 g făină
  • 3 ouă
  • 500 ml frişcă
  • două pliculeţe cu zahăr vanilinat
  • 100 g nucă de cocos
  • două porto­cale
  • două cuişoare
  • un vlrf de linguriţă de sare
  • ulei de floarea-soarelui

 

Mod de preparare:

Intr-un castron se dizolvă făina -L cu puţin lapte rece, iar restul de lapte se pune la fiert. Se adaugă zahărul tos, făina dizolvată, se amestecă încon­tinuu, ca să nu facă mici coco­loaşe, şi, cînd s-a îngroşat, se ia de pe foc.

Se lasă să se răcească puţin, se adaugă ouăle bătute cu o îurculiţă, sarea, cuişoarele pisate şi zahărul vanilinat. Se amestecă, se pune din nou pe foc şi se mai lasă să fiarbă timp de cîteva minute.

Se ia de pe foc, se lasă să se răcească complet şi se amestecă bine cu frişcă lichidă turnată treptat, amestecînd înconti­nuu pînă capătă aspectul unui sos mai gros.

Fideaua se prăjeşte în ulei încins pînă capătă o culoare aurie, se scoate pe un şervet absorbant şi se lasă să se răcească. Se toarnă sosul în farfurii, se aşază cuiburile de fidea şi se presară nucă de cocos. Se servesc reci, cu felii de portocală sau cu coajă de porto­cală rasă deasupra.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.