Ficaţi de pui cu ciuperci şi garnitură de orez

Printeaza

Ficaţi de pui cu ciuperci şi garnitură de orez din: ficat, ciuperci, unt, ceapa, sare, piper, patrunjel verde, orez, cascaval vin alb si rosii.

Ingrediente:Ficati_de_pui_cu_ciuperci_si_garnitura_de_orez

  • 500 g ficat
  • 500 g ciuperci
  • 50 g unt
  • 1 ceapa mare
  • 100 g unt
  • sare
  • piper
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 200 g orez
  • 150 g cascaval
  • 1/2 pahar vin alb
  • 4 rosii

 

Mod de preparare:

Speli bine ciupercile şi le tai bucăţi. Toci ceapa, o pui împreună cu ciu­percile în cratiţă cu 50 g unt şi laşi pe foc mic să fiarbă în zeama lor. Cureţi roşiile de pieliţe şi seminţe şi le tai mărunt. Toci mărarul mărunt şi îl adaugi în cratiţa cu ciuperci, apoi laşi să fiarbă în sosul lor.

Când au scăzut, torni vinul, adaugi sare, pi­per şi le mai fierbi puţin. Pui ficaţii pe foc cu 100 g unt, într-o tigaie cu coadă şi laşi să se prăjească, stropindu-i din când în când cu puţină apă, ca să nu se usuce. Fierbi ore­zul în supa de pasăre.

Când totul este gata, aranjezi astfel mânca­rea: amesteci ficaţii în tocăniţa de ciuperci şi îi torni într-o farfurie mare adâncă, lei o cescută de cafea mai mărişoară, o ungi cu unt şi o umpli cu orez, apăsând bine orezul. Răstorni orezul pe marginea farfuriei cu ciuperci, în grămăjoare, la mică distanţă între ele, iar deasupra pre­sari caşcaval ras.

Ficaţi de pui cu ciuperci şi garnitură de orez

Ficati_de_pui_cu_ciuperci_si_garnitura_de_orez

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Mie tot timpul imi eis ficatii de pui uscati, si nu-mi plac

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.