Ficatei de pui cu afumatura

Printeaza

Ficatei de pui cu afumatura din: ficatei de pui, piept de porc sau slanina afumata, verdeata, piper, cimbru, sare.

Ingrediente:Ficatei de pui cu afumatura

  • 1/2 kg ficăţei de pui
  • 200g piept de porc sau slănină afumată
  • 1 legătură verdeaţă (mărar)
  • piper măcinat
  • cimbru
  • sare

 

Mod de preparare:

Ficăţeii de pui se spală bine, se curăţă şi se pun la scurs într-o strecurătoare. Pieptul de porc afumat (kaizer, bacon) se taie feliute subţiri. Intr-o tavă (eventual de sticlă termorezistentă), se aşază ficăţeii, se presară verdeaţa tocată, cimbrul şi sarea, apoi se acoperă cu feliuţele de grăsime.

Se pune la cuptor, la foc potrivit, şi se ţine până ce feliuţele de afumătură se rumenesc şi devin crocante. Se scot din cuptor, se pune sare şi se servesc fierbinţi, în general cu garnitură de cartofi prăjiţi sau fierţi.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.