Ficăţei de pasăre a la provencale
PrinteazaFicăţei de pasăre a la provencale
- 4 căţei de usturoi
- 125 g pastă de roşii
- 1 pahar de vin alb sec
- 1 lingură de untură de gâscă
- 600 g ficăţei de pasăre curăţaţi
- 1/2 linguriţă de plante aromatice de Provence
- 3 fire de pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Decojiţi usturoiul şi tocaţi-l mărunt. Turnaţi pasta de roşii într-un bol. Diluaţi-o cu vin alb cald. Puneţi sare şi piper. Lăsaţi untura să se topească într-o tigaie. Adăugaţi usturoiul tocat.
Căliţi ficăţeii de pasăre, întorcându-i în mod regulat, pentru a se găti uniform. Presăraţi plante aromatice de Provence la începutul fierberii.
Adăugaţi sare, piper şi păstraţi la cald. Puneţi ficăţeii pe farfurii individuale calde. Acoperiţi cu sos de roşii. Presăraţi pătrunjel.
* Acest preparat poate fi însoţit de fasole oloagă, linte verde sau quinoa.
Poftă bună!