Ficăţei la cuptor cu cartofi

Printeaza

O reteta de ficatei la cuptor cu cartofi din: ficatei, cartofi, lapte, sos de rosii, ceapa, usturoi, patrunjel verde, boia dulce si apa.

Ingrediente:Ficăţei la cuptor cu cartofi

  • 1 kg ficatei
  • 3-4 cartofi
  • 1/2 l lapte
  • 3 linguri sos de rosii sau bulion
  • 1 ceapa
  • 3-4 catei de usturoi
  • patrunjel verde
  • boia dulce
  • apa

 

Mod de preparare:

Speli bine ficăţeii şi îi fierbi în lap­te 5 minute. Tai cartofii cubuleţe şi îi pui într-o tavă, alături de ficăţei.

Adaugi usturoiul pisat, ceapa tă­iată fideluţă, boiaua, sare şi pi­per. Completezi cu apă şi dai totul la cuptor, la foc mic.

Când sunt aproape fierţi ficăţeii şi car­tofii, adaugi bulionul şi pătrunje­lul tocat mărunt.

Dai din nou la cuptor şi laşi până scade zeama şi se rumenesc puţin ficăţeii.

Ficăţei la cuptor cu cartofi

Ficăţei la cuptor cu cartofi

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.