Ficat prajit

Printeaza

Ficat prajit din: ficat, faina, piper, ulei, sare.

Ingrediente:Ficat prajit

  • 1/2 kg ficat (de porc, vită sau oaie)
  • 1 lingură făină
  • piper
  • 2 linguri ulei
  • sare

 

Mod de preparare:

Ficatul se curăţă, se taie în felii mai lungi, groase de 1-2 cm, şi se presară cu piper. Feliile se dau prin făină şi se pun la prăjit în baie de ulei fierbinte. Se ţin la prăjit cât mai putin pentru a nu pierde sucul (ficatul se mănâncă în sânge).

In mod normal, ficatul de porc sau de oaie se prăjeşte cam în 10-15 minute, iar ficatul de vită în 15-20 de minute.

Ficatul se sărează când este gata şi poate fi servit. Se serveşte cald, cu cartofi prăjiţi sau cu garnitură de legume fierte.

Din micile secrete ale pregătirii ficatului prăjit:

  1. ficatul se spală numai înainte de a fi tăiat în felii (când lobii sunt întregi). După aceea, cel mult se tine câteva minute în lapte dulce, după care este scos, scurs şi şters de lapte;
  2. ficatul nu se sărează decât în final, după ce a fost prăjit – fript (de preferat, când este servit), altfel se întăreşte
  3. la pregătire şi când este pus în farfurie nu se înteapă cu furculiţa, pentru a nu-şi pierde sucul;
  4. se serveşte mai în sânge decât oricare alte organe; pentru a-şi păstra temperatura, se serveşte în farfurii încălzite în prealabil; dacă este servit rece (se poate şi aşa ceva) se recomandă folosirea muştarului sau a unui sos picant.

 

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • Ficat pe sare

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.