Ficat prăjit cu ceapă

Printeaza

Ficat prăjit cu ceapă din: ficat, ceapa, ulei, faina, cartofi, patrunjel, sare, piper, vin.

Ingrediente:Ficat prăjit cu ceapă

  • 300 g ficat
  • 250 g ceapă
  • 75 ml ulei
  • 1/2 lingură de făină
  • 1/2 kg de cartofi
  • pătrunjel verde
  • sare
  • piper
  • 50 ml vin

 

 

Mod de preparare:

Ficatul se taie felii, se dă prin făină şi se prăjeşte în o parte din ulei, apoi se scoate în alt vas.

Uleiul rămas se stinge cu vin sau cu o lingură cu apă caldă. Se adaugă sare şi piper şi se dă într-un clocot.

Acest sos se strecoară peste feliile de ficat.

Se prăjeşte ceapa, tăiată în felii foarte subţiri şi pudrate cu puţină făină, în uleiul rămas, până capătă culoarea aurie.

Se pune peste ficat. Se serveşte cu cartofi natur, presăraţi cu pătrunjel verde.

Pofta buna!


 

Poate te interesseaza si:

Ficat prajit cu ceapa cu garnitura de legume

Ficat prajit

Ficat prajit din: ficat, faina, piper, ulei, sare. Ingrediente: 1/2 kg ficat (de porc, vită sau oaie) 1 lingură făină piper 2 linguri ulei sare   Mod de preparare: Ficatul se curăţă, se taie în felii mai lungi, groase de 1-2 cm, şi se presară cu piper. Feliile se dau prin făină şi se pun […]

Ficat prajit cu ceapa cu garnitura de legume

Ficat prajit cu ceapa cu garnitura de legume

Ficat prajit cu ceapa cu garnitura de legume Ingrediente: 800 g ficat porc sau vită 150 g ulei sare piper 500 g ceapă 2 linguri de făină 1 legătură de pătrunjel 600 g legume (cartofi, morcovi, fasole fidea sau mazăre) 30g unt Mod de preparare: Ficatul se taie bucăţi, se trece prin făină şi se […]

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.