Ficat marinat

Printeaza

Ficat marinat din: usturoi, patrunjel, ulei de masline, otet, boia, cimbru, ficat de vita, sare, piper, chimion.

Ingrediente:Ficat_marinat

  • 6 căţei de usturoi tocaţi mărunt
  • 2 linguri de pătrunjel tocat mărunt
  • 125 ml ulei de măsline
  • 125 ml oţet de vin
  • 1 linguriţă de boia
  • 1/2 de linguriţă cimbru
  • 750 g ficat de vită
  • ulei pentru prăjit
  • piper
  • 1 linguriţă sare
  • chimion

 

Mod de preparare:

Se zdrobeşte usturoiul împreună cu pătrunjelul. Se adaugă treptat uleiul de măsline, oţetul, boîaua şi cimbrul.

Se curăţă ficatul şi se taie felii subţiri, se acoperă cu baiţul şi se lasă la marinat peste noapte. Se prăjeşte în ulei pe ambele părţi, se scoate din tigaie şi se păstrează la cald.

Marinada se amestecă cu uleiul de prăjit şi se dă în clocot câteva minute. Se condimentează cu sare, piper şi chimion.

Ficatul se aşează în sos şi se serveşte.

Ficat marinat

Ficat_marinat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.