Ficat la gratar cu cartofi

Printeaza

Ficat la gratar cu cartofi din: ficat, ulei, mustar, sare, piper, cartofi, smantana.

Ingrediente:Ficat la gratar cu cartofi

  • 1 kg ficat
  • 2 linguri cu ulei
  • 1 lingură cu muştar
  • sare
  • piper măcinat
  • 1 kg cartofi
  • 1 cană cu smântână

 

Mod de preparare:

Tăiaţi ficatul felii groase, pe care le ungeţi cu ulei, apoi cu muştar şi le lăsaţi deoparte 10 min. Curăţaţi cartofii, spălaţi-i şi puneţi-i la fiert în apă caldă cu 1 lingura cu sare.

Lăsaţi să fiarbă încet, scurgeţi apa, puneţi-i pe platou şi acoperiţi-i cu smântână în momentul în care-i serviţi.

Puneţi pe grătar feliile de ficat, întoârceţi-le des, puneti sare şi piper şi urmăriţi să nu se ardă. Ficatul trebuie să fie moale, dar bine făcut.

Serviţi lângă cartofi fierţi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.