Ficat in sos dulce cu mere

Printeaza

Ficat in sos dulce cu mere din: ficat de pui, ceapa rosie, sare, piper, frunze de busuioc, ulei de masline, unt, miere, vin alb, mere.

Ingrediente:Ficat in sos dulce cu mere

  • 1 kg ficat de pui
  • 2 cepe roşii
  • sare
  • piper
  • 5-6 frunze de busuioc
  • 3 linguri ulei de măsline
  • un cubuleţ unt
  • 3 linguri miere
  • 150 ml vin alb dulce
  • 5 mere zemoase

 

Mod de preparare:

Cureţi ficatul, îl speli şi îl pui la fiert 20 de minute la foc mic. Il scoţi într-o sită şi-l laşi să se scurgă. Cureţi ceapa şi 3 mere, pe care apoi le tai felii şi le căleşti în unt şi ulei de măsline.

După ce s-au în­muiat, adaugi vinul, mierea, piper şi sare şi laşi să fiarbă 5 minute la foc mic. Merele rămase le cureţi de coajă, le tai cubuleţe, le storci, iar sucul îl adaugi în sosul preparat,

Pui fi­catul într-o cratiţă de teflon, răstorni sosul, merele şi ceapa şi dai la cuptor pentru 20 de minute, să se rumenească. Ornezi preparatul cu busuioc şi-l serveşti cald.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.