Ficat de vitel

Printeaza

Ficat de vitel din: ficat de vitel, ulei de masline, ceapa, frunze de salvie, sare, piper, otet din vin alb si patrunjel.

Ficat_de_vitel_cu_salata_de_gulie

 

Ingrediente:

  • 500 g ficat de viţel
  • o ceaşcă de ulei de măsline
  • 3 cepe
  • 3-4 frunze de salvie uscate
  • sare
  • piper
  • 1 lingură cu oţet din vin alb
  • pătrunjel verde, tocat

 

Mod de preparare:

Intr-o tigaie din tuci sau teflon, înfierbântaţi jumătate din cantitatea de ulei. Aici căliţi apoi ceapa tocată fin, vreme de 7-8 minute, fără ca aceasta să se ardă.

Adăugaţi apoi frunzele de salvie mărunţite şi când ceapa începe să se aurească închideţi focul.

Tăiaţi ficatul în felii potrivit de groase, daţi-le cu sare şi piper măcinat după gust, apoi sotaţi-le în restul de ulei în alt vas, la foc domol.

Adăugaţi peste ficat ceapa călită, după care puneţi preparatul pe un platou fierbinte.

In aceeaşi tigaie puneţi oţetul, şi după două minute treceţi-l peste bucăţile de ficat de pe platou.

Aduceţi preparatul cald la masă, decorat cu frunze de pătrunjel proaspete.

 

 

Ficat de vitel

Ficat_de_vitel_cu_salata_de_gulie

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.