Ficat de porc la gratar (varianta)

Printeaza

Ficat de porc la gratar din: ficat de porc, ulei, piper, sare, verdeata.

Ingrediente:Ficat de porc la gratar

  • 1/2 kg ficat (de porc, vită sau oaie)
  • 2-3 linguri ulei (sau unt)
  • piper măcinat
  • sare
  • verdeaţă

 

Mod de preparare:

Ficatul se curătă bine de diferitele vase de sânge şi de eventualii noduli, în special în cazul ficatului de oaie, apoi se taie în felii de grosime cât mai uniformă (în jur de 1 cm). Feliile de ficat se presară cu piper şi se ung bine cu ulei sau unt.

Se pun apoi la fript pe grătar. Când s-au făcut pe o parte, se întorc şi se ung şi pe partea cealaltă. Ficatul se sărează numai atunci când este servit. La servire (fierbinte), se pune deasupra o mică bucăţică de unt şi se presară puţină verdeaţă.

Ficatul la grătar se serveşte uzual mai în sânge şi cu garnitură de cartofi prăjiţi şi/sau legume fierte sau sote.

De notat că un adevărat gurmand, chiar dacă bucăţile nu vor fi de grosime egală, nu va tăia ficatul pentru grătar în felii relativ subţiri, ci va lăsa lobii cât mai întregi, pentru a nu-şi pierde sângele şi sucul la preparare.

 

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • salata cu ficat de porc
  • reteta cu ficat de vitel

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.