Ficat de porc aromat
PrinteazaFicat de porc aromat din: ficat, ceapa, unt, ulei, otet, patrunjel, sare, piper.
- 600 g ficat de porc (sau vită)
- 2 cepe mari
- 50 g unt
- 4 linguri cu ulei de măsline
- oţet
- pătrunjel (opţional)
- sare
- piper
Mod de preparare:
Taie ceapa julien şi rumeneşte-o într-un amestec de unt şi ulei încins. Când a devenit aurie, completează cu puţin oţet, acoperă şi lasă pe foc mic încă 15 minute.
Adaugă ficatul feliat şi pătrunjelul, dacă doreşti, şi găteşte-l rapid, nu mai mult de 5-6 minute, la foc mare. Sărează şi piperează după gust.
Serveşte specialitatea imediat, alături de o garnitură de morcovi sotaţi şi un pahar cu vin bun.
Pofta buna!