Ficat de porc aromat

Printeaza

Ficat de porc aromat din: ficat, ceapa, unt, ulei, otet, patrunjel, sare, piper.

Ingrediente:Ficat de porc aromat

  • 600 g ficat de porc (sau vită)
  • 2 cepe mari
  • 50 g unt
  • 4 linguri cu ulei de măsline
  • oţet
  • pătrunjel (opţional)
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Taie ceapa julien şi rumeneşte-o într-un amestec de unt şi ulei încins. Când a devenit aurie, completează cu puţin oţet, acoperă şi lasă pe foc mic încă 15 minute.

Adaugă ficatul feliat şi pătrunjelul, dacă doreşti, şi găteşte-l rapid, nu mai mult de 5-6 minute, la foc mare. Sărează şi piperează după gust.

Serveşte specialitatea imediat, alături de o garnitură de morcovi sotaţi şi un pahar cu vin bun.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.