Ficat de pasare in otet

Printeaza

Ficat de pasare in otet din: ficat de pasare, boia, unt, piper, sare, salote, otet, zahar, usturoi, supa de gaina.

Ingrediente:Ficat_de_pasare_in_otet

  • 500 g ficat de pasăre
  • 1 linguriţă de boia
  • piper
  • 50 g unt
  • sare
  • 2 şalote
  • 4 linguri de oţet de sherry
  • 1 linguriţă de zahăr
  • 1 căţel de usturoi
  • 300 ml supă de găină

 

Mod de preparare:

Se curăţă ficatul de pasăre, se spală şi se usucă, după care se freacă cu boiaua amestecată cu piper.

Se încinge jumătate din unt, în care se rumeneşte apoi ficatul, amestecând continuu. După ce ficatul este pătruns, se scoate din tigaie, se sărează şi se păstrează la cald.

Şalotele se curăţă, se taie cubuleţe şi se călesc în uleiul de la prăjeală. Se adaugă apoi oţetul, zahărul şi usturoiul curăţat şi zdrobit.

Amestecul se lasă pe foc până când lichidul s-a evaporat. Se toarnă în tigaie supa de găină, după care se lasă să scadă la jumătate la foc mare.

Se înglobează untul rămas (bucăţele) şi se asezonează sosul cu sare şi cu piper. Ficatul se amestecă cu sosul şi se serveşte.

Ficat de pasare in otet

Ficat_de_pasare_in_otet

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.