Ficat cu sos de struguri

Printeaza

Ficat cu sos de struguri din: ficat, unt, struguri, zahar, sare, otet, faina, lapte nefiert, piper, suc de rosii.

Ingrediente:Ficat cu sos de struguri

  • 1 kg ficat de porc sau viţel
  • 3 linguri cu unt
  • 200 g struguri albi (sau 200 g stafide)
  • 1 lingură de zahăr
  • 1 linguriţă cu sare
  • 1 lingură de oţet
  • 2 linguri cu făină
  • 1 cană cu lapte nefiert
  • piper măcinat
  • 1 cană cu suc de roşii

 

Mod de preparare:

Tăiaţi ficatul felii subţiri, aşezaţi-le într-un castron mare, acoperiţi cu lapte dulce nefiert.

Acoperiţi, lăsaţi aşa 1 oră.
Spălaţi strugurii, tăiaţi fiecare bobiţă în două, scoateţi sâmburii, strângeţi bobiţele în castron adânc

. Căutaţi struguri cu boabe mari.

Infainaţi o parte din masa de lucru, ştergeţi cu şerveţele bucăţile de ficat, săraţi şi piperaţi uşor.

Treceţi ficatul prin faină şi prăjiţi în unt până se rumenesc. Scoateţi bucăţile de ficat pe un platou mare.

Folosiţi doar 2 linguri cu unt.

Faceţi un sos din restul de unt, încălzit până se topeşte, 1 cană cu suc de roşii, 1 lingură cu zahăr, piper măcinat, sare şi o lingură de oţet.

Fierbeţi 5-6 min cu vasul acoperit, adăugaţi boabele de struguri, mai fierbeţi 2-3 min.

Răsturnaţi peste feliile de ficat sosul fierbinte.

Serviţi cu pâine proaspătă, lângă vin rose.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Ficat cu bacon si coniac

Ficat cu sos de piper

Ficat cu sos de piper din: ficat de vitel, unt, miere, piper, otet, paste, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 4 felii ficat de viţel 50 g unt 2 linguri miere o lingură piper verde 3 linguri oţet balsamic sare piper 300 g paste 2-3 fire pătrunjel   Mod de preparare: Intr-o tigaie, se pun 30 g […]

 

Ficat de vitel in sos picant

Ficat cu sos de ceapa

Ficat cu sos de ceapa din: ficat, ulei sau unt, ceapa, patrunjel, faina, vin, bulion, piper, sare. Ingrediente: 1/2 kg ficat 1 lingură ulei sau unt 2 cepe pătrunjel 1/2 lingură făină 1/2 pahar vin 1 lingură bulion piper măcinat sare   Mod de preparare: Ficatul se curătă şi se taie felii de circa 2 cm […]

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.