Ficat cu orez

Printeaza

Ficat cu orez din: orez, ficat, unt sau ulei, piper, sare.

Ingrediente:Ficat cu orez

  • 1 cană orez
  • 250 g ficat (de porc sau vită)
  • 3-4 linguri unt sau ulei
  • piper
  • sare

 

Mod de preparare:

Orezul se spală bine şi se lasă la scurs. Intr-o cratită de 2-3 l se pun 1-2 linguri de unt (ulei), se înfierbântă, apoi se pune orezul. Se amestecă încontinuu până începe să se îngălbenească. Atunci se adaugă 1-2 pahare de supă (sau apă caldă) şi se pune cratita la cuptor, la foc potrivit.

După circa 30 de minute, orezul este gata şi cu bobul întreg (nu s-a amestecat în el în acest timp).

Separat, ficatul a fost tăiat feliute mai mici şi prăjit bine pe ambele feţe. Orezul fiert se pune într-o tavă, de preferat din sticlă termorezistentă, se presară cu piper şi cu sare (după gust) şi peste el se adaugă bucăţelele de ficat.

Se dă totul la cuptor pentru 15-20 de minute şi în final se serveşte cald, eventual cu un sos mai picant (de roşii sau de ciuperci).

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.