Ficat cu ciuperci

Printeaza

O reteta delicioasa de ficat de vita cu: ciuperci, ghimbir, vin, ceapa verde, ulei, sare, piper.

Ficat_cu_ciuperci_03

Ingrediente:

  • 600 g ficat de vită
  • 400 g ciuperci
  • 20 g ghimbir
  • 100 ml vin
  • 1 legătură de ceapă verde
  • 50 ml ulei
  • 20 g sare
  • 2 g piper

 

Mod de preparare:

Speli ficatul, îl ştergi şi îl tai pe lungime în fâşii de circa 1 cm grosime, după care le ştergi din nou. Aşezi ficatul bine şters într-o tavă unsă cu ulei, condimentezi şi dai la cuptor la 180 de grade, timp de 15 minute, între timp, cureţi ciupercile, le tai în patru sau în două, în funcţie de mărime.

Ficat_cu_ciuperci

Le pui la călit într-o tigaie cu ulei, adaugi ghimbirul feliat subţire şi ceapa verde tăiată ineluşe, apoi con­dimentezi totul.

Scoţi ficatul din cuptor, îl pui peste ciuperci, stropeşti cu vin şi căleşti totul acoperit, la foc mic, circa 10 minute.Foloseşte ficat de viţel tânăr, pentru că este mai fraged şi se pătrunde mai repede, rămânând mai mustos.

Ficat_cu_ciuperci_02

Ficat cu ciuperci

Ficat_cu_ciuperci_03


Pofat buna!

1 comentariu

  1. Fooooarte bun ficatul cu ciuperci

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.