Ficat cu ceapa si bureti

Printeaza

Ficat cu ceapa si bureti din: ficat de vitel, ulei, ceapa, bureti, boia dulce, marar, sare si piper.

Ingrediente:Ficat_cu_ceapa_si_bureti

  • 600 g ficat de vitel
  • 75 ml ulei
  • 4 cepe potrivite
  • 500 g bureti pleurotus
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1 legatura marar
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Puneţi ficatul pentru 30 de mi­nute în apă rece, apoi scurgeti-l bine şi curătati-l de pielita care-l acoperă. Tăiaţi ficatul în feliuţe şi presăraţi-le cu sare şi piper. Curăţaţi ceapa şi bureţii, spălaţi-le şi tăiafi-le mărunt. Căliti-le în ulei si după 5-6 minute adăugaţi feliile de ficat.

Prăjiti-le până când feliile de ficat încep să se rumenească. Adăugaţi boiaua de ardei, sare si piper. Când zeama lăsată de ciuperci se evaporă, adăugaţi mărarul, amestecaţi ingredientele si luaţi tigaia de pe foc.

Ficat cu ceapa si bureti

Ficat_cu_ceapa_si_bureti

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.