Fettuccine cu ciuperci, vinete si rosii

Printeaza

Fettuccine cu ciuperci, vinete si rosii din: usturoi, ulei de masline, cimbru, vinete, ceapa, ciuperci, rosii, patrunjel, sare, piper, fettuccine.

Ingrediente:Fettuccine_cu_ciuperci_vinete_si_rosii

  • 2 catei de usturoi
  • 8 linguri ulei de masline
  • 2 fire cimbru
  • 2 vinete mici (a 150 g)
  • 100 g ceapa
  • 400 g ciuperci
  • 250 g rosii
  • 1/2 legatura patrunjel
  • sare
  • piper
  • 320 g fettuccine

 

Mod de preparare:

Se incinge cuptorul la 180C. Se curata usturoiul, se toaca un 1 catel si se repartizeaza pe o tava, cu 2 linguri de ulei si cimbru.

Se curata vinetele, se taie in doua pe lung si se asaza in tava cu partea taiata in amestecul de usturoi si ulei. Se adauga 2 linguri de ulei; se coc la cuptor 30 de minute.

Se curata ceapa si se toaca, impreuna cu restul de ustuori. Se curata ciupercile si se taie jumatati. Se spala rosiile si se taie cuburi. Se spala patrunjelul si se toaca.

Se scot vinetele din cuptor si se lasa sa se racoreasca; se taie bucatele de 2 cm. Se incinge restul de ulei intr-o cratita si se calesc ciupercile, vinetele, ceapa si usturoiul circa 5 minute.

Se adauga rosii si se inabusa circa 15 minute. Se condimenteaza.

Se fierb intre timp pastele, coform indicatiilor de pa ambalaj. Se scurg si se pastreaza 150 ml din apa in care au fiert; se adauga la legume. Se servesc pastele cu sosuld e ciuperci si legume si se presara patrunjel si piper.

Fettuccine cu ciuperci, vinete si rosii

Fettuccine_cu_ciuperci_vinete_si_rosii

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.