Fenicul gratinat cu cremă de brânză Brie şi şuncă

Printeaza

O reteta delicioasa de fenicul gratinat cu crema de branza brie si sunca din: fenicul, lamaie, lapte, unt, faina, branza brie, sare si prosciutto.

Ingrediente:Fenicul gratinat cu cremă de brânză Brie şi şuncă

  • 1 kg fenicul
  • 1/2 lămâie

pentru crema de brânză Brie:

  • 300 ml lapte
  • 30 g unt
  • 20 g faină albă
  • 180 g brânză Brie
  • sare

pentru gratinare:

  • 100 g şuncă presată (prosciutto)
  • 50 g brânză Brie

 

Mod de preparare:

Curăţă feniculul, eliminând moţul verde şi partea exterioară, apoi taie-l bucăţi. Stoarce lămâia şi păstrează zeama.

Pune într-o oală cu apă fiartă şi un praf de sare zeama de lămâie şi feniculul şi fîerbe-l al dente (aproximativ 4-5 minute), apoi scurge-l, aşază-l pe o tavă şi lasă-l să se răcorească.

Topeşte untul într-o cratiţă, adaugă fa­ina şi amestecă frecvent ca să nu se formeze cocoloaşe.

Când compoziţia începe să sfârâie, toarnă laptele treptat, amestecă cu o furculiţă şi adaugă brânza Brie tăiată bucăţele după ce, în prealabil, ai curăţat-o de coaja albă.

Lasă sosul să fiarbă până când începe să clocotească, ameste­când continuu. Sărează, după gust, şi, după 2-3 minute, ia cratiţa de pe foc.

Unge cu unt o formă ceramică termorezistentă şi aranjează în ea bucăţile de fenicul. Acoperă cu crema de Brie. Adaugă şunca tăiată fâşii subţiri şi câteva bucăţele de Brie, tăiate cu coajă.

Pune vasul în cuptorul preîncălzit la 190° C şi lasă preparatul să se gratineze 10-15 minute, până când suprafaţa devine aurie. Serveşte imediat.

Fenicul gratinat cu cremă de brânză Brie şi şuncă

Fenicul gratinat cu cremă de brânză Brie şi şuncă

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.