Fenicul cu masline la cuptor

Printeaza

Fenicul cu masline la cuptor din: fenicul, telina, masline, usturoi, unt, ulei de masline, cimbru, samburi de pin, stafide, chimen sau fenicul, smanatana, sare, piper.

Ingrediente:Fenicul cu masline la cuptor

  • 4 bulbi de fenicul
  • 3 tije de ţelină
  • 200 g măsline negre feliate
  • o căpăţână mică de usturoi
  • 40 g unt
  • 60 ml ulei de măsline
  • 4 crenguţe de cimbru
  • 50 g sâmburi de pin
  • 30 g stafide
  • 4 g seminţe de chimen sau fenicul
  • 250 g smântână
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Feniculul se spală, se taie în felii potrivit de subţiri şi se pune într-un bol. Se presară cu sare, se amestecă şi se lasă să stea zece minute. Tijele de ţelină se spală, se curăţă de coaja de deasupra şi se taie felii subţiri. Usturoiul se curăţă, se spală şi se taie felii sau se toacă mărunt. Se scoate fenioculul cu o spumieră, se scurge de lichidul format şi se pune în alt bol.

Se adaugă usturoiul, tijele de ţelină, jumătate de cană cu apă, uleiul de măsline şi untul topit rece. Se presară sare şi piper după gust, se adaugă măslinele, stafidele şi jumătate din sâmburii de pin prăjiţi separat într-o tigaie fără ulei.

Se adaugă seminţele de chimen sau seminţe de fenicul, se presară cimbru după gust, se amestecă şi se pun toate ingredientele într-o tavă puţin înaltă. Se introduc în cuptorul încins şi se coc la foc mediu spre iute până se înmoaie feniculul. Se pun în farfurii, se stropesc cu smântână, se presară cu cimbru şi se servesc imediat.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.