Felii de ton cu piure de ardei gras

Printeaza

O reteta de felii de ton cu piure de ardei gras din: ton, usturoi, cimbru, masline negre, ulei de masline extravirgin, sare, piper, ardei grasi si rosii.

Ingrediente:Felii de ton cu piure de ardei gras

  • 400 g ton proaspăt
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 crenguţă de cimbru
  • 60 g măsline negre fară sâmburi
  • 3 linguri ulei de măsline extravirgin
  • sare şi piper

pentru piure de ardei gras:

  • 2  ardei graşi
  • roşii
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Spală ardeii graşi şi coace-i direct pe flacăra de la aragaz, având grijă să nu-i arzi prea tare; pune-i într-o pungă de plastic sau într-o crăticioară cu capac şi lasă-i 15 minute.Intre timp, taie tonul bucăţi şi presară-le cu un praf de sare.

Incinge uleiul într-o tigaie, în care ai pus şi căţelul de usturoi tăiat în jumătate. Prăjeşte bucăţile de peşte la foc mare, întorcându-le des. Cât prăjeşti peştele, adaugă în tigaie şi crenguţa de cimbru, pe care o vei scoate la sfârşit. Pune piper, după gust, şi, când peştele începe să-şi schimbe culoarea, ia tigaia de pe foc şi lasă-1 să se odihneas­că câteva minute.

Pasează măslinele în blender şi întinde pasta obţi­nută pe suprafaţa peştelui. Curăţă ardeii copţi de pieliţă, de filamentele albe şi de seminţe, taie-i mai întâi fâşii, apoi bucăţele mici. Pasează-i până când obţii o cremă. Potriveşte gustul de sare şi piper. Feliază bucăţile de ton şi serveşte-le aşezate peste piureul de ardei copţi.

Felii de ton cu piure de ardei gras

Felii de ton cu piure de ardei gras

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.