Felii de cartofi copti cu sos de marar

Printeaza

Felii de cartofi copti cu sos de marar din: cartofi, ulei, usturoi, boia dulce, ceapa verde, sare, piper, faina, zahar, marar, ceapa, otet sa mere, sare si piper.

Ingrediente:Felii_de_cartofi_copti_cu_sos_de_marar

  • 12 cartofi
  • 150 ml ulei
  • 1 lingura usturoi pisat
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1 legatura ceapa verde
  • sare
  • piper

sosul:

  • 1 lingura ulei
  • 1 lingura faina
  • 1/2 lingurita zahar
  • 2 legaturi marar
  • 1 ceapa
  • 1 lingurita otet de mere
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Spala cartofii bine si puneti-i cu coaja cu tot la copt intr-o tava in cuptor. Cand s-au inmuiat suficient, scoateti-i si lasati-i la racit. Taiati-i in jumatati si scoateti cu o lingurita o parte din miez. Asezati cartofii din nou intr-o tava tapetata cu folie de aluminiu si stropiti-i cu ulei.

Puneti in fiecare cate putin usturoi pisat, sare, boia si apoi puneti tava din nou la cuptor pentru 15 minute. Presarati cartofii cu ceapa verde taiata marunt si asezati-i pe un platou cald. Deasupra turnati sosul pregatit astfel: rumeniti ceapa in ulei, adaugati faina, otetul, mararul taiat marunt si celelalte ingrediente pe rand.

Lasati cateva minute pe foc si amestecati pentru a nu se prinde de vas.

Felii de cartofi copti cu sos de marar

Felii_de_cartofi_copti_cu_sos_de_marar

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Vreau si eu cartofi din astia!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.