Fazan sau rata salbatica in vin dulce

Printeaza

Fazan sau rata salbatica in vin dulce din: fazani sau rate salbatice, slanina afumata, ciuperci, unt, vin, sare, piper.

Ingrediente:Fazan sau rata salbatica in vin dulce

  • 2 fazani sau 2 raţe (vânat cu pene)
  • 400 g slănină afumată
  • 1/2 kg ciuperci
  • 1 linguri cu unt
  • 1/2 l vin alb sau rose dulce
  • 1 lingură cu sare
  • piper boabe

 

Mod de preparare:

Vânatul cu pene se ţine la rece 4-5 zile. Pasărea se leagă de picioare cu sfoară groasă, şi se atârnă într-un cui bătut în grindă sau se ţine într-un hambar rece.

Se curăţă de pene, se trece prin flacără, se freacă uşor cu mălai, apoi se şterge cu un prosop înmuiat în ţuică. Se goleşte şi se spală pe dinăuntru şi se lasă la scurs pe şerveţele de hârtie sau pe prosop cinat. Se taie bucăţi după ce s-au înlăturat capul, ghearele, vârfurile aripilor.

Pentru mesele festive păstraţi păsările întregi. Rumeniţi carnea în unt. Dacă pasărea este întreagă, rumeniţi mai ales pieptul şi spatele. Curăţaţi ciupercile, înlăturaţi codiţele, spălaţi cu atenţie, umpleţi păsările cu ciuperci întregi pe care le-aţi sărat şi piperat uşor.

Inveliţi carnea cu fâşii subţiri de slănină atunci când puneţi forma în cuptorul cald. Lăsaţi să se frigă în tava de friptură 1 oră; adăugaţi vinul dulceag, lăsaţi la foc moderat încă 1 oră. Scoateţi friptura rumenită pe platou, stropiţi cu sos fierbinte.

Serviţi lângă umplutură, cu pâine de casă şi vin alb.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.