Fazan la cuptor cu garnitura de cartofi prajiti si salata verde

Printeaza

Fazan la cuptor cu garnitura de cartofi prajiti si salata verde

Ingrediente:Fazan la cuptor cu garnitura de cartofi prajiti si salata verde

  • 1 fazan
  • 200 g slănina crudă
  • sare
  • piper
  • 1 pîine neagră
  • 150 g unt sau ulei
  • 500 g cartofi
  • verdeaţă
  • salata

 

Mod de preparare:

Dacă fazanul este proaspăt, se lasă 2-3 zile la rece. Se taie coada, aripile şi capul, fără să se scoată penele. Se curăţă fazanul de pene fără a se opări şi cînd este bine curăţat se trece prin flacără, se şterge cu un şervet înmuiat m vin sau otet diluat.

Se dă sare, piper şi puţin cimbru, se frige, la cuptor 40 minute. Dacă este slab se înveleşte pasărea cu slănină crudă. Dacă este bat rin se frige înăbuşit cu supă sau apă.

Painea se taie în formă de cărămida, se îmbracă cu staniol goirăt şi se med fac 4 beţe scurte: 2 se înfig în aripile cu pene, unul la cap şi rarul la coada aripile se montează pe cele două părţi ale fazanului, se montează apoi capul cu gîtul la celălalt capăt coada,incit să arate fazanul întreg cu pene.

Se aşază pe platou cu şervet garnisit cu ver­deaţă. Separat se serveşte sos de iazan, cai toii prăjiti, salată verde.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. As manca un fazan la cuptor.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.