Fazan la cuptor cu ciuperci si cimbru cu garnitura de varza de Bruxelles si cartofi fierti, dati in unt si ciuperci sotate pe crutoane

Printeaza

Fazan la cuptor cu ciuperci si cimbru cu garnitura de varza de Bruxelles si cartofi fierti, dati in unt si ciuperci sotate pe crutoane din: fazan, slanina, zarzavat, ceapa, sare, piper, cimbru, unt, varza, ciuperci, cartofi, patrunjel, faina, smantana, crutoane.

 

Ingrediente:

  • 1 fazan
  • 200 g slănină crudă
  • 150 g zarzavat
  • 1 ceapa
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 150 g unt
  • 400 g varză de Bruxelles
  • 12 ciuperci
  • 500 g cartofi noi
  • 1 legătura de pătrunjel
  • 1/2 lingură făină
  • 3 linguri smantană
  • 12 crutoane

 

Mod de preparare:

Se frige la cuptor fazanul înăbuşit (învelit cu felii subţiri de slănină legate cu sfoară subţire) cu ceapa tocată, zarzavatul şi cozile de ciuperci tăiate, sare, piper, cimbru şi puţină supă.

Cind este gata se scoate şi se face sosul cu făină şi supă, se fierbe 20 minute, se strecoară, se pune smîntînă.

Fazanul se tranşează şi se aşază pe platou garnisit cu varză de Bruxelles şi cartofii fierţi, date în unt şi verdeaţă tocată şi ciupercile întregi sotate cu crutoane.

Sosul se serveşte la sosieră şi se pune puţin pe friptură.

Fazan la cuptor cu ciuperci si cimbru cu garnitura de varza de Bruxelles si cartofi fierti, dati in unt si ciuperci sotate pe crutoane

 

Fazan în Sos de Rodie și Miere

Fazan în Sos de Rodie și Miere din: fazan, sare, piper, ulei de masline extravirgin, ceapa, usturoi, suc de rodie, miere, rozmarin, seminte de rodie, frunze de menta. Această combinație inovatoare de dulceața mierii cu aciditatea sucului de rodie aduce o explozie de gusturi în fiecare înghițitură, oferind o notă exotică cărnii de fazan. Perfect […]

Piept de Fazan în Sos de Portocale și Ghimbir

Piept de Fazan în Sos de Portocale și Ghimbir din: piept de fazan, sare, piper, ulei de masline, portocale, ghimbir, usturoi, vin alb sec, supa de pui, miere, otet balsamic, menta. Această combinație sofisticată de dulceața portocalelor cu picantul ghimbirului oferă un contrast de arome care transformă fiecare înghițitură într-o experiență memorabilă. Ideală pentru ocazii […]

 

 

 

1 comentariu

  1. Suna bine reteta asta. Merge s-o fac de Revelion. Daca o sa mai am timp…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.