Fazan fript, servit in penaj

Printeaza

Fazan fript, servit in penaj din: fazan, aspic, sare, ulei, paine, unt si salata verde sau cartofi.

 

Ingrediente:Fazan fript, servit in penaj

  • fazan
  • aspic
  • sare
  • ulei
  • paine
  • unt
  • salată verde sau cartofi

 

Mod de preparare:

Inainte de a curăţa fazanul, se taie capul, coada şi ari­pile în aşa fel ca să rămînă întregi, cu pene. Capetele acestor părţi tăiate se prăjesc în ulei foarte încins sau se freacă şi se îndeasă bine cu sare (pentru a se evita alterarea).

Se prepară restul fazanului pentru fript, fără a-l înveli în foi de viţă şi în slănină. Se frige la cuptor, rumenind fru­mos pieptul.

Se lasă fazanul să se răcească, apoi se taie în bucăţi. Se unge fiecare bucată cu aspic lichid şi se lipesc la loc, refăcînd fazanul. Se ornează, se lasă să se răcească, apoi se glasează cu aspic.

Separat, se pregăteşte o bucată de pîine fără coajă, lungă de 15 cm, lată de 8 cm şi înaltă de 7 cm. Partea de deasupra pe care se pune fazanul se scobeşte puţin. Această bucată de paine se prăjeşte pe toate părţile în ulei bine încins.

După ce s-a răcit, se unge cu un strat subţire de unt şi se îmbracă cu staniol. Deasupra se aşază fazanul glasat cu aspic.

Capul, aripile şi coada, lăsate cu pene şi tăiate înainte de a fi curăţat fazanul, se înfig in frigărui de lemn (beţişoare subţiri ascuţite la capete), care, la rîndul lor, se înfig în paine, în aşa fel încît, să reconstituie pasărea în penaj, cu aripile desfăcute ca în zbor.

Se pune pe un platou şi se garniseşte cu salată verde sau cu cartofi pai.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.