Fazan copt in vas de lut

Printeaza

O reteta delicioasa de fazan copt in vas de lut din: fazani, faina, sare, piper, ulei vegetal, kaizer afumat, salate, morcovi, pastarnac, usturoi, cimbru, maghiran, frunze de dafin, vin sau sherry, vin rosu, supa de pui si zahar.

Ingrediente:Fazan copt in vas de lut

  • 2 fazani, legati
  • 1 lingura de faina normala, asezonata cu sare si piper
  • 50 ml de ulei vegetal
  • 2 felii de kaizer afumat, taiat in fasii fine
  • 8 salate, curatate, intregi
  • 2 morcovi, curatati si taiati sferturi pe lungime
  • 2 bucati de pastarnac, curatat si taiat sferturi pe lungime
  • 1 catel de usturoi, curatat si strivit
  • 1 fir de cimbru
  • 1 fir de marghiran
  • 2 frunze de dafin
  • 100 ml vin sau sherry dulce
  • 50 ml de vin rosu
  • 200 ml supa de pui
  • 1 lingurita de zahar fin

 

Mod de preparare:

Se incinge cuptorul la 180C gaz 4. Se presara fazanii cu faina, apoi se incinge uleiul intr-o cratita mare. Se coc fazanii pe toate partile, apoi se scot din vas.

In acelasi vas, se prajesc 5 minute kaizerul, legumele, usturoiul si ierburile cu o lingura din faina pentru presarat, pana ce legumele incep sa prinda culoare.

Se pun fazanii si sucurile scurse inapoi in tigaie, se toarna vinul si supa de pui, se adauga zaharul, apoi se acopera si se firbe 1 ora si 30 de minute – 1 ora si 50 de minute sau pana ce carnea de pe copan se desface usor de pe os. Se serveste cu sos de paine.

Fazan copt in vas de lut

Fazan copt in vas de lut

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.