Fazan copt cu vin

Printeaza

Fazan copt cu vin din: fazan, morcov, telina, vin, seminte de ienupar, rachiu, smantana, ulei, boia, sare, piper.

 

Ingrediente:

Fazan copt cu vin

  • 2 fazani
  • 6-8 felii bacon afumat
  • 1 morcov mare
  • 1 tijă de ţelină
  • 1/2 rădăcină mică de ţelină
  • 400 ml vin alb parfumat
  • 1/2 linguriţă seminţe de ienupăr
  • 100 ml rachiu de vin
  • 400 ml smântână grasă
  • 2-3 Unguri ulei
  • 1 praf de boia dulce
  • sare
  • piper alb

 

Mod de preparare:

Se curăţă bine fazanii, se spală şi se şterg bine, inclusiv pe interior. Se pudrează interiorul fazanilor cu sare, ienupăr pisat, piper alb şi se stropesc cu rachiu. Se pudrează la exterior cu sare, piper şi boia, apoi se înfăşoară fazanii în felii de bacon care se leagă cu aţă.

Se toacă legumele, se pudrează cu sare şi piper, se stropesc cu ulei şi se aşază pe fundul unei tăvi. Se rumeneşc uşor fazanii, pe toate părţile (cât se poate), în ulei încins, într-o tigaie. Se scot din tigaie şi se pun în tavă, peste legume. Se coace tava în cuptorul încins, la foc mic, circa 1 oră. Apoi se toarnă peste fazani vinul şi smânţâna şi se mai lasă 10 minute la copt.

Se servesc porţii de friptură cu sosul din tavă bine strecurat.
Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.