Fasole verde in sos de rosii – usor de preparat
PrinteazaFasole verde in sos de rosii din: fasole verde, rosii, ulei, usturoi, sare.
Ingrediente:
- 500 g fasole verde
- un kg roşii de gătit
- 2 linguri ulei
- 3-4 căţei usturoi
- sare
Mod de preparare:
Fasolea se pune la fiert în apă cu sare si se lasă 20 de minute.
Intre timp, într-o tigaie cu ulei încins, se pune usturoiul la călit; fără a-l arde, si imediat se adaugă roşiile curăţate de pieliţe şi tăiate mărunt.
Se lasă pe foc aproximativ 2 minute, să se călească şi roşiile, si apoi se pune apă si se fierbe sosul încă 10-15 minute.
Fasolea fiartă se pune în sos, se mai lasă 2 minute si se serveşte pe loc sau se consumă rece, ca un fel de salată.
Fasole verde in sos de rosii
Pofta buna!