Fasole verde in sos de rosii – usor de preparat

Printeaza

Fasole verde in sos de rosii din: fasole verde, rosii, ulei, usturoi, sare.

Fasole_verde_in_sos_de_rosii

Ingrediente:

  • 500 g fasole verde
  • un kg roşii de gătit
  • 2 linguri ulei
  • 3-4 căţei usturoi
  • sare

 

 

 

Mod de preparare:

Fasolea se pune la fiert în apă cu sare si se lasă 20 de minute.

Intre timp, într-o tigaie cu ulei încins, se pune ustu­roiul la călit; fără a-l arde, si imediat se adaugă roşiile curăţate de pieliţe şi tăiate mărunt.

Se lasă pe foc aproximativ 2 minute, să se călească şi roşiile, si apoi se pune apă si se fierbe sosul încă 10-15 minute.

Fasolea fiartă se pune în sos, se mai lasă 2 minute si se serveşte pe loc sau se consu­mă rece, ca un fel de salată.

Fasole verde in sos de rosii

Fasole_verde_in_sos_de_rosii

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.