Fasole verde cu mărar

Printeaza

O reteta delicioasa de fasole verde cu: marar, ulei, faina, usturoi, apa, lamaie, sare, piper.

Ingrediente:

  • un kilogram fasole verde
  • o legătură de mărar
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • 50 g făină
  • 5 căţei de usturoi
  • 275 ml apă
  • sucul de la o jumătate de lămâie
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Fasolea verde se curăţă de codiţe, se spală, se fierbe în apă cu puţină sare, se scurge de apă şi se aşază pe un platou.

Făina se dizolvă în apa rece, se presară sare şi piper după gust şi se pune la fiert într-o oală.

Se adaugă uleiul de floarea soarelui, se fierbe la foc mic şi se amestecă încontinuu, ca să nu se lipească.

Când s-a îngroşat, se ia de pe foc, se adaugă usturoiul curăţat de foi şi pisat, mărarul tocat, sucul de lămâie şi se condimentează dacă mai este nevoie.

Se toarnă peste fasolea verde şi se serveşte imediat, presărată cu mărar tocat.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Nu-mi place si e prea simpla, nu e buna nici macar de garnitura

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.