Fasole verde in sare

Printeaza

Fasole verde in sare din: fasole verde, sare, zahar.

Ingrediente:Fasole verde in sare

  • 3 kg fasole verde
  • 100 g sare
  • 300 g zahar

 

 

Mod de preparare:

Se curăţă 3 kg de fasole, se spală, se lasă să se scurgă de apă şi se adaugă la ea 300 g zahăr şi 100 g sare. Se pune într-un vas mare, unde se ţine 24 ore pentru ca să-şi lase zeama.

A doua zi se pun păstăile într-un borcan şi se toarnă zeama pe care au lăsat-o. Se adaugă apoi un pachet de conservant diluat în puţină apă caldă şi se apasă bine păstăile în aşa fel încât să fie acoperite de zeamă.

Deasupra se pune o scândurică cu o greutate (poate să fie o piatră foarte bine spălată). Se şterge marginea borca­nului cu o bucată de vată înmuiată în alcool şi apoi se leagă cu folie adezivă.

Borcanul se aşează într-un loc rece, uscat şi bine aerisit.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.