Fasole verde cu rosii, usturoi si verdeata

Printeaza

Fasole verde cu rosii, usturoi si verdeata: fasole verde, ulei de masline extravirgin, rosii cherry, sare, usturoi, piper, mix de ierburi italiene, supa de pui.

Ingrediente:Fasole_verde_cu_rosii_si_usturoi.png

  • 650 g de fasole verde, tăiată în bucăţi de 5 cm
  • 1/4 ceaşcă de ulei de măsline extravirgin
  • 1 ceaşcă de roşii cherry sau prunişoare tăiate pe jumătate
  • 1 linguriţă de sare
  • 1/3 ceaşcă de usturoi tăiat în fâşii subţiri (10 căţei)
  • 1/2 linguriţă de piper negru proaspăt măcinat
  • 1/2 linguriţă de mixuri de ierburi italiene, precum cimbru, rozmarin şi oregano
  • 1/2 ceaşcă de supă de pui puţin sărată

 

Mod de preparare:

Umple o cratiţă mare cu apă şi pune-o pe foc. După ce înce­pe să clocotească, adaugă faso­lea verde şi fierbe-o până când se înmoaie uşor, 5 minute. Pune într-un recipient mediu apă rece. Scurge fasolea bine şi mut-o în noul vas pentru a se ră­ci, aproape 3 minute. Scurge-o din nou şi dă-o la o parte.

Incalzeste într-o tigaie, la foc mediu spre ridicat, două linguri de ulei. Adaugă ustu­roiul şi rumeneşte-l puţin, cam 1 minut. Nu uita să ames­teci încontinuu. Pune roşiile , sarea, piperul, ierburile şi cele două linguri de ulei rămase.

Lasă ingredientele la fiert până se înmoaie roşiile, amestecând des, circa 2 minute. Adauga supa de pui şi faso­lea verde şi ţine-le pe foc până sunt gata; durează 2-3 minute.

Fasole verde cu rosii, usturoi si verdeata

Fasole_verde_cu_rosii_si_usturoi.png

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Antoaneta Marin

    Nu-mi place, parca-i lipseste sarea si piperul

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.