Fasole verde cu bucatele de slănină

Printeaza

Fasole verde cu bucatele de slănină 

Ingrediente:Fasole verde cu bucatele de slănină

  • 500 g de fasole verde
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • 100 g de slănină crudă
  • 100 g slănină afumată
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Tăiaţi extremităţile de la fasolea verde. Treceţi păstăile prin apă pentru a le spăla, apoi lăsaţi-le la scurs.Incălziţi uleiul de măsline într-o tigaie. Puneţi păstăile. Acoperiţi. Lăsaţi să se înăbuşe la foc mic. Amestecaţi din două în două minute.

Intr-o tigaie antiaderentă, lăsaţi să se înmoaie bu­căţelele de slănină, fără să le prăjiţi.

Când păstăile sunt fierte (acestea trebuie să fie moi), puneţi sare şi piper după gust. Adăugaţi bucăţelele de slănină şi amestecaţi.

Continuaţi fierberea timp de 4-5 minute, fără capac şi la foc mic, amestecând regulat. Serviţi alături de carne sau ca aperitiv.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.